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A Bacon Tart, 17th Century, England (Tarte de Bacon, Séc. XVII, Inglaterra).

225g lean bacon rashers - 100g ground almonds - 40g white sugar - 3 tsp rosewater - 175g wholemeal shortcrust pastry 

Grill the bacon rashers till they are cooked, remove and chop in pieces. Mix the almonds, sugar and rosewater and add the bacon. Roll out the pastry, line a case and put in the almond mixture. Bake at 170º for 25 minutes. Eat warm. 

Bibliography: Driver, Christopher and Berriedale-Johnson, Michele - Pepys at Table, Seventeenth Century Recipes for the  Modern Cook, 1984, Bell & Hyman, London.  


225g de bacon magro - 100g de amêndoas moídas - 40g de açúcar branco - 3 colheres de chá de água de rosas - 175g de massa quebrada integral

Grelhe as fatias de bacon e pique em pedaços. Misture as amêndoas, o açúcar e a água de rosas e adicione o bacon. Estenda a massa, forre uma forma e coloque a mistura de amêndoa. Asse a 170º por 25 minutos. Coma quente.

Bibliografia: Driver, Christopher and Berriedale-Johnson, Michele - Pepys at Table, Seventeenth Century Recipes for the  Modern Cook, 1984, Bell & Hyman, London.  

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1 shortcrust pastry - 380g of beef - 100g cheese (I used brie) - a pinch of saffron and ginger  For beef pies. Take beef and that you shall cut very small and put into this in the winter manner: cheese, ginger and saffron. I baked in the oven at 200ºC, for about 35 minutes.  Bibliography: Een notabel boecxken van cokeryen, Netherlands, 1510 inhttp://medievalcookery.com/search/display.html?einno:91:PIE   1 massa quebrada - 380g de carne de vaca - 100g de queijo (eu usei brie) - uma pitada de açafrão e gengibre Para empadas de carne. Pegue na carne e corte-a bem pequena e coloque-a à maneira do inverno: queijo, gengibre e açafrão. Assei no forno a 200ºC, por cerca de 35 minutos. Bibliografia: Een notabel boecxken van cokeryen, Netherlands, 1510 inhttp://medievalcookery.com/search/display.html?einno:91:PIE  

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